Få kroppen klar før utendørsaktiviteter

Flere motorsporter gjennomføres utendørs. Når man kjører ATV eller motorsykkel så eksponeres kroppen for all slags vær og vind. I tillegg er det ofte svært krevende kjøreforhold. Gode ferdigheter innen balanse, koordinasjon, kondisjon, styrke og utholdenhet er derfor viktig.

Krevende og vanskelige kjøreforhold

Kjøring i gjørmete og hullete forhold kan være både fysisk og mentalt krevende. Koordinasjon er kanskje spesielt viktig i motorsport fordi man styrer et kjøretøy samtidig som kroppen er i bevegelse. En god reaksjonsevne er derfor sentral i motorsport. Her skal man kunne ta gode avgjørelser på kort tid. God koordinasjon og reaksjonsevne vil kunne forhindre skader og ulykker, og det vil være viktig å trene mye på dette.

Ofte kjører man på steinete og grusete veier, og i tillegg kan det være mange hopp og skarpe svinger etter hverandre. En fysisk god kropp som tåler denne type aktiviteter utendørs er en klar fordel. Under selve aktiviteten er det ikke sikkert at man legger merke til at kroppen har fått seg en trøkk, dette kan være på grunn av adrenalinet. Om du opplever en form for smerte i kroppen i etterkant av en aktivitet så kan det være lurt å få kroppen sjekket ut. Finn en naprapat på nettet som kan hjelpe deg.

Hudson Koelpin DDS